"Pušų Terasos" Vilniuje

Paskelbė: admin 2018.01.31 0 Komentarai

Architektas Algirdas Kaušpėdas suprojektavo „Pušų terasų“ gyvenvietę.

Algirdas Kaušpėdas –  architektas, grupės "Antis" lyderis ir dainininkas, vienas Lietuvos Sąjūdžio iniciatorių.

 

 

Jaunystėje buvo Kauno Miestų statybos projektavimo instituto architektas, vėliau - Kauno architektų sąjungos atsakingasis sekretorius. Dvejus metus Lietuvos nacionalinės televizijos direktorius.

1988 – 1990 m. aktyviai dalyvavo Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio veikloje. Mokslų akademijoje susikūrė Sąjūdžio iniciatyvinė grupė. A. Kaušpėdas buvo vienas iš jos krikštatėvių. Kovą už laisvę iš politinių tribūnų jis nuleido iki paprastų žmonių, kviesdamas juos į Roko maršus. Neprofesionalių muzikantų – architektų – suburta grupė „Antis“ stagnacijos laikais išdrįso scenoje parodijuoti sovietinį gyvenimą ir tapo dainuojančios revoliucijos lydere.

1993 m. įkūrė kompaniją UAB „Jungtinės pajėgos“. Pastatė gyvenamųjų namų ne tik Lietuvoje, bet ir Vokietijoje, Danijoje ir Norvegijoje. Sukūrė kartotinių gyvenamųjų namų projektų pardavimo sistemą „Jungtinių pajėgų namai“. Išleido keletą kartotinių gyvenamųjų namų projektų katalogų. Įkūrė modulinių namų projektavimo ir statybos įmonę UAB „JP Haus“.

2012 m. A. Kaušpėdui suteiktas Vilniaus miesto garbės piliečio vardas už jo veiklą Sąjūdžio laikais ir patriotizmo skatinimą tarp jaunimo. Jis tapo dešimtuoju šio miesto garbės piliečiu.

2015 metais A. Kaušpėdas dalyvavo projekte „Misija Sibiras“, kurio tikslas – pagerbti tremtyje nukentėjusius bei žuvusius tautiečius, skatinti kartų tarpusavio supratimą, suteikti jaunimui galimybę artimiau pažinti praeities įvykius bei dar kartą parodyti visuomenei, jog jauniems žmonėms rūpi jų šalies istorija.

"Pušų terasos" fasadų apdailai buvo pasirinktos "Feldhaus Klinker" klinkerinės plytelės.

UAB „MG Valda” – viena didžiausių nekilnojamojo turto valdymo ir plėtros bendrovių Lietuvoje, apimanti daugiau nei 20 nekilnojamojo turto veikla užsiimančių bendrovių, sporto ir sveikatinimo įmonių grupę bei viešbučių valdymo kompanijas.

 

 

Bendrovė, sėkmingai dirbanti jau daugiau nei 20 metų, šiuo metu yra didžiausias biuro patalpų nuomotojas Vilniaus mieste bei gyventojams siūlo vidutinės, aukštos ir prestižinės klasių gyvenamuosius NT projektus.

http://mgvalda.lt/

„Pušų terasos“ – tai jau trečiasis sėkmingai vystomos „Antakalnio terasų“ gyvenvietės, įsikūrusios prestižiniame Lietuvos sostinės Vilniaus Antakalnio rajone, etapas. 

 

 

7-8 aukštų namų pagrindinis akcentas – erdvios maumedžio lentų terasos, siekiančios net 100 kv. m. Tai buvo drąsus architektūrinis sprendimas, tapęs pavyzdžiu kitiems NT vystytojams, kurie taip pat pradėjo statyti namus su erdviomis terasomis.

 

Pušų terasos

Pušų terasos Vilniuje

Vilniuje Pušų terasos

Terasa Vilniuje

 

 

Vilnius Pušų terasa

Pušų terasa poilsiui

Terasa Vilnius Pušų

Vilnius Pušų Terasa Gamtoje

Pušų terasa Vilniuje tarp medžių